fredag 30 september 2011

Snabbrapport Öresund Fredag

Fiskade lite av varje idag, i ett helt otroligt gott sommarväder! Inga riktigt stora fiskar, det mest intressanta var slätvar 980 till Henke och knot 340, sandskädda 390, makrill drygt 8 hg samt två lerskäddor med topp på 220 till Leffe. Dagens mest otippade "fångst" dök dock upp efter en tämligen livlös och halvtam fajt. Till slut kunde ett färdigrensat torskhuvud tillhörande en före detta livs levande tork på uppskattningsvis 3 kg bordas, med tillhörande inälvor. Bildbevis utlovas senare :) Nu lite mat, sen siktar vi på nya utmaningar imorgon lördag. Vädret som utlovats ska bli precis lika bra som idag, helt underbart!

måndag 26 september 2011

Öresund - slätvar 1,2 kg i topp

Sten-Sture höjde PB på slätvar 3 ggr under helgen med topp på 1,2 kg.





Lerskädda 240 gram, nytt PB för Mattias


Piggvar på 930 gram är en fin fisk, även om Mattias tagit betydligt större uppe i Bohuslän.




Den gångna helgen fiskade Benny ihop med kompisarna Sten-Sture och Mattias Liewendahl på Öresund, i ett härligt väder.

Fisket var dock trögt. Koljorna visade sig helt kallsinniga till allt som erbjöd. Plattfiskmetet under lördagen gav endast få skrubbor och nästan ingen rödspätta alls. Sandskäddor och vitling i små storlekar var visserligen inte svårtrugade, men det var kanske inte det som var målet. Men så lyckades Mattias lirka upp en fin lerskädda på 240 g. Det är faktiskt en fin storlek för den arten och arten är inte så lätt att fånga över huvud taget. Nytt pb och klubbrekord för Mattias!

Men fisket fortsatte att gå trögt. Någonstans i sundet borde väl fisken vara lite mer i farten? Frågan var bara var? Följaktligen fick det bli var som nästa punkt på programmet - dvs varfiske - det funkade bättre. Det blev totalt 14 varar under några timmar på lördagen, där de flesta var slätvarar. Mattias höjde sitt pb på slätvar till 760 g, vilket dessutom lär innebära nytt klubbrekord för den arten också, och han fick dessutom en fin piggvar på 930 gram.

Sten-Sture lyckades höja sitt pb för slätvar 3 ggr. Största slätvaren nådde fina 1200 gram, dvs väl över gränsen för Sportfiskarnas storfiskregistrering. Det innebar Stens 39:e art över reg för storfisk - Grattis!

Eftersom Koljorna fortsatte att gäcka även under söndagen så prövades en kort stunds makrillfiske, vilket gav några makrillar men tyvärr inga stora. Ytterligare fiske efter vararna visade sig inte alls lika lätt under söndagen, men två piggvarar blev det. I övrigt så landade Sten-Sture även en rödspätta på 810 g och visst blev det ytterligare några arter, men inget av nämnbar storlek.


För egen del var det annat som behövde göras på hemmaplan. Jag hann med att provfiska nya trollingspön som köptes förra veckan under en kort tur på Vättern med några mindre rödingar som resultat. Även förra helgen gav en kort runda på ett par timmar 6 rödingar och en tappad, men inte heller då av intressant storlek. Kommande helg är inbokad för Öresund för min del ihop med Henrik Karlen bland annat, det ska bli skoj!


/Leffe

onsdag 14 september 2011

Danska Vandskraek vann GARMIN Havsfiskefestival

Bryggsnack i norra hamnen

Spättan på 1520 i närbild samt tacklet som den inte kunde motstå.


En glad Teamkapten Henrik Karlen kör runt på två lika glada norska gossar :)




Vill börja med att gratulera Danska teamen Vandskraek och Blaeser samt Kungsbackagänget Isola som drog det längsta strået när söndagens fiske var avklarat. Vandskraek tog hem segern med god marginal, riktigt imponerande fångstfacit! Vi lyfter på hatten och bugar.


Resultatet topp fem enligt följande:

1a: Vandskraek 917p
2a: Blaeser 836p
3a: Isola/Lowrance 811p
4a: Kinnarp Kahoja 795p
5a: Kinnarp Garmin 794p


Ganska jämt sen mellan övriga 4 team (inte minst Kohoja och Garmin!), där en hyfsad fisk hade räckt för alla att ta sig till åtminstone 2a plats. För vår del gick vi bet på näbbgäddan, som vi med facit i hand la för mycket tid på, men ändå inte fick med oss. Men det är klart hade vi fått den, hade det låtit annorlunda. Alltid lätt att vara efterklok =) Fullständiga resultatlistor hittar ni på Garmin festivalens egna hemsida, ihop med annan info om tävlingen. Hemsidan kommer också att uppdateras löpande med bland annat mer information kring nästa års tävling. Håll koll och anmäl er redan nu, ju fler vi blir desto roligare är det!

Vi har hur som helst haft en kanontrevlig vistelse i Helsingborg hela vägen från onsdag - söndag och glädjer oss åt några fina fiskar och inte minst allt gott umgänge med likasinnade fisketokar. Tack till alla medtävlande, arrangörer (Kinnarps havsfiskeklubb) samt sponsorer med Garmin i spetsen för ett jätteroligt och lyckat evenemang (trots någon liten detalj som inte blev som tänkt, men ingen kunde rå över=)!


Förhoppningsvis lyckas vi planera in ett par helger till under de kommande månaderna för rent nöjesfiske, det är alltid lika kul på Öresund och i Helsingborg. Väl mött på vattnet.

lördag 10 september 2011

Team Kinnarp Garmin leder efter lördagen

Rötsimpa 422 gram




Kolja 1512


Benny med fin makrill och sill



Kort rapport från första tävlingsdagens fiske. Per fick både fin kolja på 1512 och spätta på drygt 900 gram. Benny fick skrubba på drygt 750 gram samt en lerskädda på strax över 100 gram. Leif fick rötsimpa på 422 och slät- samt piggvar. Totalt 12 arter. Det är riktigt jämt bland dem 7 första teamen. Med bara några poängs marginal leder vi efter första dagen. Fredagens träningsfiske gav fina sillar och makrill upp till 1070. Nu blir det "after fish" med alla andra goa fiskevänner och snacka skit, riktigt trevlig tillställning i norra hamnen. Ha det bra alla!

torsdag 8 september 2011

Rödspätta1520 - art #50 klar :)

Rödspätta 1520





Rödspätta 1520




Skrubba 750 gram



Fin kolja



Benny med vitling



Slätvar 780



Två träningsfiskedagar, onsdag och torsdag, är till ända med blandat resultat. Onsdagen bjöd på kraftig vind (upp till 15-18 m/s!) och ström upp till knappt 5 knop under eftermiddagen. Fisken nappade trots allt skapligt, men svårt att få kontroll på fisket i dem förutsättningarna. Det blev några knotar upp till 340, några spättor upp till ca 8 hg, några skrubbor samt ett par slätvarar med topp på 780 gram under onsdagen. Torsdagen har gett någon kolja, ett gäng skrubbor och rödspättor med topp på 1520. Spättan blev Leifs 50e art över storfisk. Under kvällen har vi ägnat oss åt att iordningställa tältet mm inför tävlingen. Nya tag imorgon. Vädret ser lovande ut inför helgen, vi hoppas givetvis på så många deltagande båtar som möjligt till helgen. Stort grattis också till Markus på Isola som lyckades med en rödspätta på 1,7 kg.